BBC-ի տեղեկացմամբ՝ Դոնալդ Թրամփը հայտարարել է, որ առայժմ չի ցանկանում նոր պատժամիջոցներ սահմանել Ռուսաստանի նկատմամբ, որպեսզի չվնասի խաղաղ գործընթացին։ Նրա դիտարկմամբ՝ ռուս-ուկրաինական հակամարտությունը պետք է մնար Եվրոպայի խնդիրը, ԱՄՆ-ը չպետք է միջամտեր, և եթե էական առաջընթաց չլինի, ԱՄՆ-ը իր դերը կարգավորման հարցում կզիջի Եվրոպային։ Նա հավաստիացրել է, որ ամերիկացի զինվորներ ՈՒկրաինայում չեն լինի։                
 

Ամանորի նախաշեմին ոչ ձուն կթանկանա, ոչ տավարի միսը

Ամանորի նախաշեմին ոչ ձուն կթանկանա, ոչ տավարի միսը
20.12.2013 | 17:02

ՀՀ գյուղատնտեսության նախարարության անասնաբուժության և անասնաբուծության վարչության պետ Աշոտ ՀՈՎՀԱՆՆԻՍՅԱՆԸ այսօր հրավիրված մամուլի ասուլիսին հերքեց վաղուց պտտվող այն լուրերը, թե Ամանորի նախաշեմին ձուն թանկանալու է` հավաստիացնելով , որ Հայաստանի շուկայում ոչ միայն ձվի դեֆիցիտ չի սպասվում, այլև` գնաճ: Ավելին, ըստ Ա. Հովհաննիսյանի, չի բացառվում, որ ամռանը հավկիթի գները նվազեն 6-7 տոկոսով: «Մեկ-երկու տարի առաջ, երբ ձվի շուկայում գինը կտրուկ անկում ապրեց, որոշ թռչնաբուծարաններ խնդիրներ ունեցան, նվազեցրեցին հավերի գլխաքանակը, որը բերեց ձվի շուկայում առաջարկի և պահանջարկի հարաբերակցության ապահովման»,- ասաց բանախոսը` նշելով, որ վերջին շրջանում ձվի թանկացումը կապված էր էներգակիրների և փաթեթավորման պարագաների թանկացման հետ:

Ձվի ներքին պահանջարկը բավարարելու համար Հայաստան է ներկրվել շուրջ 350 հազար վառեկ և ինչպես պարոն Հովհաննիսյանը հայտնեց, այսօր օրական շուկա է մատակարարվում շուրջ 900 հազար հատ հավկիթ, և այդ թիվը շուտով օրական 150 հազար հատով կավելանա:
Գյուղատնտեսության փոխնախարար Գրիշա ԲԱՂՅԱՆՆ էլ հավելեց, որ մսի գնի նվազում ևս կլինի, քանի որ գյուղացիները մորթում են անասուններին, ինչ հետևանքով կա նաև տավարի մսի ավելցուկ:
Բանախոսների հավաստմամբ, ներկայումս տավարի մսի մեկ կգ-ը շուկայում վաճառվում է 2400-2500 դրամ, խոզի միսը` մոտավորապես 2500 դրամ, գառան միսը՝ 2500-2800: Ինչ վերաբերվում է թռչնի մսին, գյուղնախարարության ներկայացուցիչները նշեցին, որ այստեղ ինքնաբավության խնդիր կա` տեղում արտադրվում է 7-8 հազար տոննա, իսկ մոտավորապես 25 տոննա էլ դրսից է ներկրվում:


Հասմիկ ՄՈՎՍԻՍՅԱՆ

Դիտվել է՝ 2662

Հեղինակի նյութեր

Մեկնաբանություններ